+358408445792

Vuokraustoimintaa ympäristöä kunnioittaen

Kaikki alkoi vanhan talon pelastamisesta

Vanha maalaistalo oli seisonut tyhjillään vuosia, kun potentiaaliset ostajat yksi toisensa jälkeen kauhistuivat talon sekä ympäröivän maatilan vaatimasta kunnostustyöstä. 

Sisustussuunnittelijana ja vannoutuneena tee-se-itse naisena Hanna Chaker näki rapistuneen maalaistalon sijaan talon, jossa on todella hyvät mittasuhteet, korkeat huoneet, hirsirunko, paljon maata ja rantaviivaa. Lisäksi ikkunoista on häikäisevän kauniit maisemat. 

Hannan haave vanhan talon pelastamisesta sai alkunsa 2013 ja sittemmin huvila on kunnostettu laadukkain materiaalein, ympäristäarvoja kunnioittaen.

Luonnon ennallistaminen

Suuri keltainen huvilarakennus sijaitsee korkean mäen ja järven välissä. Edelliset omistajat olivat hakkauttaneen mäen rinteillä kasvavan metsän avohakkuina ja vuosia rinteessä ei kasvanut mitään - jopa metrin paksuiset neulasmatot, risut ja oksat peittivät maan estäen uuden kasvillisuuden kasvamisen. 

Lähes kymmenen vuotta risusavotat kuuluivat Chakerin perheen viikonloppujen viettoon, kunnes avohakkuiden jäljet saatiin siivottua pois. Uurastuksen tuloksena rinteen kasvillisuus on saatu ennallistettua ja villikukat, pensaat ja puut kasvavat rinteessä jälleen.

Veden säästäminen

Villa Stenbergin puutarha- ja maisemasuunnittelu perustuu pitkälle ympäröivän luonnon kauneuden korostamiseen. Villa Stenbergissä onkin ruohoalueiden sijaan niittyjä ja metsää, ja hyvin vähän vain ulkoistutuksia, joita tarvitsee kastella.

Huvilan aittarakennuksen yhteydessä sijaitsevaan kompostoituvaan huussiin tulee käsienpesuvesi huussirakennuksen katolle sijoitetusta sadevesitankista. Huvilan palju täytetään kaivovedellä kun taas Rantatalon palju saa vetensä puhtaasta järvivedestä. Koska paljuissa ei käytetä kemikaaleja, vesi lasketaan takaisin luontoon kylpemisen jälkeen.

Energian säästäminen

Yli 2,5 vuotta kestäneen remontin yhteydessä vanha maalaistalo eristettiin uudestaan ekovillalla ja lämmitysmuodoksi valittiin maalämpö. Molempien energiatehokkuuteen liittyvien ratkaisujen takana olivat ympäristöarvot kuten hiilijalanjäljen minimoiminen. Sekä Huvilaa että Rantataloa viilennetään kesäaikaan ilmalämpöpumpuilla.

Huvilan ja Rantatalon palju We have chosen to limit the environmental effects of our hot tubs by heating them only when they are in use, rather than maintaining them warm constantly. Additionally, we use only well-insulated hot tub models and use wood as the heat source.

Vastuullisia valintoja rakentamisessa ja sisustamisessa

Koko Villa Stenbergin remontointivaiheen aikana olemme miettineet valintojamme tarkasti ja yrittäneet minimoida ympäristövaikutuksia mahdollisuuksien mukaan. Tästä syystä mm. huvilan rakentamiseen käytetty puutavara on kaadettu oman metsän puista, jotka sitten sahattiin ja kuivatettiin rantapellolla.

Vanhan maalaistalon ulkorakennukset osoittautuivat vanhan tavaran aarreaitoiksi, ainakin suurelta osin. Lattiasta kattoon täynnä olevien rakennusten tavaroiden läpikäynti vei vuosia, mutta lopputuloksena meille jäi paljon hyödyllistä rakennustavaraa sekä esineistöä, jota olemme hyödyntäneet vuosien varrella erilaisissa projekteissa. Esimerkiksi kesällä 2023 valmistuneessa "pagodassa" kattorakennetta kannattelevat vanhat seinäseipäät.

Joka vuosi Villa Stenbergissä vierailee ja majoittuu paljon vieraita, joten rakennusten sisä- ja ulkopinnat sekä kalusteet ovat kovalla kulutuksella. Jotta voimme pitää kiinni laatulupauksestamme ja vähentää kulutusta elinkaariajattelun kautta, kiinnitämme paljon huomioita huonekalujen, materiaalien ja käyttöesineiden laatuun.

Tarkista varaustilanne ja tee varaus

Varaa

Varaa huvila, rantatalo tai koko kiinteistö